Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@19:24:20 GMT

رشد جرائم سایبری در اصفهان سه برابر متوسط کشوری است

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۶۲۰۶

رشد جرائم سایبری در اصفهان سه برابر متوسط کشوری است

به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی مرتضوی صبح سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک آغاز دهه فجر و تسلیت درگذشت آیت الله صافی گلپایگانی اظهار داشت: مسئله فضای مجازی مسئله‌ای که روز به روز بیشتر با آن عجین می‌شویم و با زندگی ما منطبق شده و شاید زمانی که این فضا را هنوز فضای «مجازی» بدانیم، گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فضای مجازی اینقدر با فضای حقیقی تطبیق یافته که دیگر نمی‌توان آن را مجازی نامید، این مسئله‌ای است که برخی شهروندان سهل انگارانه به آن نگاه می‌کنند و برخی از مشکلات فعلی برای همین واژه ابهام برانگیز است.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به رشد مشکلات فضای مجازی ادامه داد: آمارهای ما نسبت به سایر حوزه‌های انتظامی روز به روز افزایشی است، در برخی موارد آمار جرایم روند منفی داشته اما در فضای مجازی این روند به شدت افزایشی است.

به رشد کشف جرایم دلخوش نیستیم

وی اضافه کرد: در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جرایم مجازی ۳۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و نسبت به میانگین جرایم کشوری اختلاف ۲۶ درصدی دارد زیرا این رقم در کشور ۱۳ درصد است، عدد ۳۹ درصد برای اصفهان خوب نیست، اصفهان شهری است که از لحاظ علم و فرهنگ دارای پیشینه است و این آمار برای اصفهان خوب نیست و بالاترین روند صعودی وقوع جرم در کشور را داشتیم.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان تصریح کرد: رشد کشف جرایم نیز ۳۴ درصد است که رقم خوبی است اما برای ما مهم عدم قوم جرم است زیرا تا وقتی یک شهروند حقوق خود را بگیرد هزینه مالی و روانی زیادی می‌دهد و مهم‌ترین مسئله پیشگیری است، همچنین کشف جرایم ۹۷ درصد است که رقم قابل توجهی است اما به آن دلخوشی نیستیم.

وی ابراز داشت: جرایم حوزه‌های هک و نفوذ ۴۰ درصد، جرایم اخلاقی مثل انتشار فیلم و اطلاعات خصوصی ۱۹ درصد، جرایم اقتصادی ۳۴ درصد و کلاهبرداری‌های اینترنتی ۱۳۰ درصد رشد داشته که در این بین جرایم اقتصادی بیشترین سهم را داشته که دلیل آن اعتماد کاذب مردم به فروشگاه‌های اینترنتی و مجازی است.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان در خصوص یک فقره کلاهبرداری با مبالغ پایین از مردم ادامه داد: در این فقره جرم یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به صورت تراکنش‌های ۱۲ هزار تومانی در شش ماه از مردم گرفته شد و به دلیل اینکه کلاهبرداری جزئی است کسی پیگیری نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در ابعاد بزرگ نیز کلاهبرداری مجازی داریم تصریح کرد: ۷۵ درصد کلاهبرداری‌ها در شبکه‌های اجتماعی و ۱۵ درصد آن نیز در وبسایت‌های غیر معتبر رخ می‌دهد، مردم باید صفحات تبلیغ محصول را با وب سایت معتبر فروش محصول جدا کنند.

بازگشت ۲۲ میلیارد تومان از وجوه مردم

مرتضوی با تاکید بر اینکه برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی بسیار زیاد است، ابراز داشت: در یکی دو هفته گذشته برای یک لینک جعلی واحد فوریت سایبری در یک روز ۸۰۰ تماس داشت که دلیل آن نصب بدافزار روی گوشی است که با آن بد افزار دسترسی کامل به گوشی حاصل می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال مزاحم‌های اینترنتی ۱۴ درصد رشد داشته زیرا سطح آگاهی مردم نسبت به این موضوع پایین است و آن را از پلیس و خانواده مخفی می‌کنند و در بین این استرس محیط افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند منجر به نابودی خانواده نیز برود، همچنین دسترسی غیرمجاز به گوشی‌های موبایل ۷۵ درصد رشد داشته است.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان در خصوص آمار و ارقام برخوردها با جرایم فضای مجازی ابراز داشت: در ۱۰ ماه ابتدایی امسال ۲۶ هزار تماس با مرکز پلیس فتا برقرار شد، همچنین در این راستا ۶ هزار و ۴۵۰ مسدودسازی، دو هزار و ۸۴۰ حساب مجازی مسدود و دو هزار و ۸۰۰ لینک جعلی از بین رفته و ۸۰۰ سیم کارت نیز مسدود شده است و ۲۲ میلیارد تومان وجوه مردم از حساب‌های جعلی مسدود و به مردم برگشت.

کد خبر 5414076

منبع: مهر

کلیدواژه: پلیس فتا جرایم سایبری دهه فجر ویروس کرونا مطالبات مردم گیلان از دولت بوشهر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه شیوع کرونا بارش برف انقلاب اسلامی ایران خراسان رضوی مشهد برف و کولاک شیراز رئیس پلیس فتا استان اصفهان فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات

رئیس پلیس فتای فراجا از آغاز طرح عملیاتی این پلیس برای برخورد با تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات و ترویج‌کنندگان خشونت در فضای مجازی در سال‌جاری خبرداد.

به گزارش مشرق، سردار وحید مجید دراین‌باره گفت: همزمان با آغاز سال ۱۴۰۳ و در راستای پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا علیه تبلیغ کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در این راستا ۳۴ کارگروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کردند. بر اساس تجزیه، تحلیل و رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری برای کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچگونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و ... را به درخواست کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتای فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش در فضای مجازی؛ از کاربران خواست تا ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را به پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز
  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جشن گلریزان کمک به زندانیان جرایم غیر عمد در گرمسار
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات